Україні потрібен ракетний оборонний щит

01.12.2016 09:24   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Фото з відкритих джерел

популярне


Для забезпечення національної безпеки Україні потрібен ракетний оборонний щит. Так прокоментував доцільність завтрашніх військових навчань у Херсоні екс-голова СБУ Валентин Наливайченко. В ефірі каналу 112 він заявив, що такий щит потрібно було відновити одразу після початку агресії РФ, а це - розгорнуті системи захисту транспортної інфраструктури, аеропортів та кордонів.

 

Він нагадав, як починалася військова агресія, коли Янукович і його тодішній керівник Міноборони розвалив боєздатність української армії: розпродали озброєння, розвалили конструкторські бюро від Дніпра  до Харкова та Києва. «Кінець березня 2014 року. Російські військові гелікоптери провокують, залітають на нашу територію по кілька разів на день. Це відбувалося у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Над вже анексованим Кримом, винищувачі проходять над мирним населенням України», - розказав екс-голова СБУ.

 

Наливайченко запевнив: знаючи, як агресор починав агресію проти України, не треба сумніватися, що відновлення національного ракетного щита потрібне. Аби ніхто більше не збивав БУКами «ні Малазійські пасажирські літаки, ні українські, ні будь які інші». І тоді агресор не буде залітати на нашу територію і залякувати населення гелікоптерами та винищувачами.

 

Водночас Наливайченко підкреслив, що про українські військові навчання не треба було оголошувати день-у-день. Українське військове керівництво мало заздалегідь запросити на навчання міжнародних спостерігачів від ОБСЄ, Польщі, Туреччини, Білорусі, військових аташе з усіх сусідніх країн.

«Тоді ми всьому світу продемонструємо, що ми робимо і для чого нам цей оборонний щит», - зауважив Валентин Наливайченко.

 

Нагадаємо, що українське Міноборони припустило, що Росія може завдати ракетного удару у відповідь на українські стрільби поруч із окупованим Кримом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews