На Рівненщині висохло джерело Святої Анни (Фото)

13.08.2017 14:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Джерело Святої Анни, що знаходиться на кордоні між Рівненською та Тернопільською областями, висохло. Місцеві мешканці стверджують, що причина висихання – бізнес на святому місці.

Кажуть, купання в джерелі зцілювало, допомагало від недуги та навіть від безпліддя. Саме тому в будь-яку пору року до джерела приїздило багато паломників. 

Депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця повідомив, що після початку будівництва нового храму вода почала поступово зменшуватися. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук та поділився фото джерела без води:

«Це показовий приклад, що буває після того, коли на святому місці роблять бізнес! Джерело Святої Анни. Після початку будівництва нового храму, вочевидь, пошкодили джерельну артерію, вода почала поступово зменшуватися. Зі слів місцевих, спочатку, по ночах, воду завозили пожежними машинами з Кременця – не допомагало. Рівень води знижувався. Пробувати бурлити скважини – результату також не дало. Висновок – святиня для молитви, а не для бізнесу!».

В коментарях у Фейсбуці очевидці згадували свій перший візит до цілющого джерела та ділилися думками щодо бізнесу та святинь.

Також дописувачі припускають, що джерело спустошилося через посушливе літо та внаслідок падіння ґрунтових вод. Чи будуть їхати люди до джерела Святої Анни без води, покаже час.

За матеріалами: «Інформаційний портал міста Дубно»

null
Фото: «Інформаційний портал міста Дубно»




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews