Рівненські рятувальники презентують виставку в музеї

13.08.2017 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

17 вересня в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка «Історія пожежно-рятувальної служби Рівненщини».

Подія присвячена професійному святу працівників цивільного захисту, пожежних, рятувальників, піротехніків, водолазів і медиків, тобто людей, які щодня і щохвилини ризикують своїм здоров’ям заради порятунку життя інших.

На виставці покажуть раритетні експонати пожежно-рятувального обладнання, обмундирування, засобів гасіння та зв'язку довоєнного та після воєнного періодів. Крім експонатів у мезейній кімнаті глядачі також зможуть переглянути унікальну фото та ознайомитися з архівними даними поетапного становлення пожежної охорони на Рівненщини з 1865 року і до наших днів. 

Довідково: 17 вересня відповідно до Указу Президента України відзначають День рятівника. Ця дата обрана не випадково, адже саме в цей день православні християни відзначають свято ікони Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини. Розповідають, що святиня захищає домівки людей від пожеж та опікується долею рятувальників.

За матеріалами прес-служби ГУ ДСНС України у Рівненській області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews