Рівнянин став Героєм-рятувальником року. За спасіння з води десятирічного школяра (відео)

17.09.2017 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Традиційно щороку в Україні відзначають героїзм не лише професійних вогнеборців, але й, в першу чергу, звичайних громадян, які волею долі не залишилися байдужими до людського горя і врятували чиєсь життя, а, часом, й не одне.

Цього року Лауреатом Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” став офіцер служби порятунку Рівненщини Володимир Коваль, який цього літа, в червні, героїчно врятував десятирічного хлопчика, що ледь не потонув на ставку села Тернавка, що у Радивилівському районі.

null
Фото ГУ ДСНС у Рівненській області на сторінці Фейсбук

Того дня Богдан разом з друзями на водоймі ловили рибу. Хлопець поплив, аби розмотати волосінь, яка закрутилася за очерет, проте впоратися сам не зміг, заплутався і не міг доплисти до берега. Проте на той момент повертався зі служби керівник місцевого пожежно-рятувального підрозділу Володимир Коваль. Рятувальник підплив до малого та витягнув його з води. Хлопець не постраждав, лише дуже змерз. Про цю історію тепер знає вся Україна.

Церемонія нагородження десяти переможців відбулася 15 вересня на узбережжі Київського моря, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника.

null
Рятівники і врятовані з владою України. Фото Сфера ТВ

На свято завітали Президент України Петро Порошенко, Глава Уряду Володимир Гройсман, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Голова ДСНС України Микола Чечоткін та інші почесні гості.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews