У Рівненській області зросла кількість хворих на гострі кишкові інфекції

23.10.2017 12:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У північних районах Рівненщини зросла кількість хворих на гострі кишкові інфекції. Найвища захворюваність спостерігається у Костопільському районі. Хворіє переважно міське населення. Серед хворих 69,9% це діти, які відвідують садочки та школи.

Найвища захворюваність на сальмонельозну інфекцію зафіксована у Зарічненському районі. В смт Зарічне в навчально-виховному комплексі «ЗОШ І ступеня – гімназія» постраждало 18 дітей. Основна причина спалаху – порушення правил обробки сировини, недотримання термічної обробки при приготуванні страв, недотримання температурного режиму при зберіганні харчових продуктів та правил особистої гігієни.

У цьому році в області зареєстровано 2 лабораторно підтверджених випадків ботулізму. Постраждало 2 дорослих, з них один мешканець Сарненського району, який поїв тушонки домашнього приготування з свинини.

Майже в 4 рази зросла кількість хворих на кашлюк. З початку року в області захворіло 185 дітей. Найбільше випадків реєструється у Сарненському  і Березнівському районах. Переважно хворіють діти до 4 років. Причиною зростання захворюваності є невиконання профілактичних щеплень. Серед захворілих 74,1% дітей не мають жодного щеплення проти кашлюку, а ще 10,8% не отримали чергового щеплення.

За матеріалами http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews