В Олександрії Рівненського району зрушили процес об’єднання громади

05.07.2017 15:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Олександрійська сільська рада знову повернулася до обговорення питання щодо утворення об’єднаної територіальної громади. 

На зустріч з громадою завітали консультанти з питань децентралізації проекту Пульс РРВ АМУ. Люди зацікавлені в утворенні  громади, однак мають чимало запитань,  зокрема з ким краще об’єднатися, чи будуть доступні соціальні послуги у віддалених селах, і які переваги отримає вже об’єднана громада.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про формуваня бюджету громади. Нагадала про додаткові надходження, повноваження, та відповідальність.  Навела приклади – як у районах почуваються  уже створені ОТГ, та ще не об’єднані села.

Консультант з правових питань Василь Курилас – нагадав про перспективний план, як він створювася, і що лежить в його основі. Водночас розповів – які кроки потрібно робити далі, аби встигнути цьогоріч утворити громаду.  В Олександрії  люди мають власне бачення створення ОТГ.  Там побоюються об’єднуватись зі слабшими селами,  мовляв вони можуть гальмувати процес розвитку.  Фахівці порадили людям об’єднуватись у потужну громаду, та долати усі виклики разом.

За матеріалами проекту "Пульс" Рівненського відділення АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews