Колегія Рівненської ОДА підсумувала дев'ять місяців роботи

01.11.2017 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Остання у 2017 році колегія Рівненської ОДА підсумувала 9 місяців напруженої роботи. Голова РОДА Олексій Муляренко акцентував, що нині відбувається зростання у всіх галузях господарського комплексу.

У своєму виступі він акцентував, що нині відбувається зростання у всіх галузях господарського комплексу.

«Рівненщина — це ще й область з великим бізнесовим потенціалом. Приємно відзначити, що ми ввійшли в трійку лідерів з найбільш сприятливим бізнес-кліматом. Це, нагадаю, згідно з останнім рейтингом регіонального індексу ділового клімату, визначеного незалежним та міжнародно визнаним Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій», - зазначив Олексій Муляренко.

Ведеться активна робота з відновлення та розвитку інфраструктури, для чого залучаються значні бюджетні і не тільки кошти.

«Багато хто з недовірою відносився до митного експерименту, який почали цього року. Але результат такий, що півмільярда гривень залучено для будівництва і ремонту дорожніх артерій області. 60 кілометрів хороших, якісних доріг будемо мати до кінця цього року — таких масштабів годі й пригадати у сучасній історії нашого краю», - наголосив голова ОДА.

Велику увагу в області приділяють будівництву освітніх закладів. Так, лише за останні місяці були здані в експлуатацію сучасні школи у селах Шпанів та Горбаків, на завершальній стадії будівництво школи у селі Пісків.

«Останню поставив всім у приклад Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Це сталось під час нещодавньої Ради регіональних реформ. Там ми почули й важливі тези від Президента. Він наголосив, що реформа децентралізації є не тільки пріоритетною, а й найуспішнішою з усіх реформ, що реалізуються в державі. Об’єднані громади вже відчули переваги бюджетної децентралізації, власні доходи місцевих бюджетів зросли приблизно в два з половиною рази. Прямі взаємовідносини з державним бюджетом дають змогу брати безпосередню участь у конкурсах проектів ДФРР, отримувати медичну та освітню субвенції, а також субвенцію на розвиток інфраструктури», - відзначив Олексій Муляренко.

У поточному році на розвиток інфраструктури для 18-ти ОТГ Рівненщини з держбюджету виділено більш як 64 мільйонів гривень.

При цьому, разом із додатковим фінансовим ресурсом держава передає ОТГ і додаткові повноваження.

А це передбачає суттєве зростання відповідальності органів виконавчої влади об’єднаних громад за виконання делегованих їм повноважень.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews