Апеляційний суд Києва залишив Савченко під вартою

29.03.2018 20:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Сьогодні в столиці засідав Апеляційний суд Києва у справі Надії Савченко. Він відмовився задовольнити скаргу адвокатів позафракційного народного депутата України Надії Савченко на рішення Шевченківського районного суду про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це пише видання видання "ГОРДОН".

Як передає кореспондент видання "ГОРДОН", голова суду зачитав резолютивну частину постанови, згідно з якою щодо Савченко залишився чинним запобіжний захід у вигляді арешту до 20 травня.

null
Фото з мережі Інтернет

Напередодні намагався узяти підозрювану на поруки, екс-нардеп, теж Герой України дисидент, багаторічний в'язень радянських таборів Степан Хмара. Суд погодився долучити заяву Хмари до матеріалів справи, проте залишив це клопотання без задоволення.

null
Степан Хмара. Фото з мережі Інтернет

Надія Савченко заявила, що вдячна Хмарі, але зазначила, що боїться за його репутацію. "Якщо вони могли посадити одного Героя, то можуть очорнити і зганьбити й іншого", – сказала вона.

На суді скасовано формальне рішення суду першої інстанції про визнання незаконним затримання Савченко в Києві 22 березня. Оголошення рішення присутні зустріли криками "Ганьба!"

Савченко, яка вже тиждень голодує, подякувала за підтримку всім, хто прийшов у суд.

Нагадаємо, що Надія Савченко звинувачується в підготовці терористичних актів на території України на замовлення країни-агресора (Росії) і проросійських терористичних організацій та підготовці державного перевороту. У зв’язку з цим не очікуючи, поки суд доведе  винуватість Надії, ім’я Героя України, якого ніхто не анулював,  внесене до сайту “Миротворець», який  пов’язують із членом колегії МВС Антоном Геращенком. Сайт декларує, що публікує інформацію про людей, які становлять загрозу українській державі та суспільству, скоїли злочини проти основ національної безпеки. На сайті вже Надії Савченко приліпили тавро: «Зрадник Батьківщини. Пособник терористів».

null

Фото з мережі інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews