Громади зможуть добровільно приєднуватися до Рівного, Дубна, Острога та Вараша

04.04.2018 17:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №6466 щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення.

Законопроект дозволяє громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до міст обласного значення.

За це рішення проголосували 268 народних депутатів.

Документ дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур.

«Міста обласного значення є найменш активними у процесі об’єднання громад. Це неправильно. Вони є центрами економічної активності, і логічно, коли до них приєднаються довколишні громади. Ми пропонуємо для цього дієвий механізм: законодавчо визначаємо міста обласного значення спроможними громадами, і це дає змогу приєднатися до них громадам сіл і селищ без проведення до міської ради такої громади виборів, як це відбувається в інших об’єднаних громадах», - прокоментував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За матерілалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews