Дитяча залізниця у Рівному почне возити пасажирів з 9 травня

05.05.2018 21:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Дитяча залізниця у Рівному почне возити пасажирів з 9 травня – у середу стартує 69-й сезон.

Рíвненська дитяча залізниця — це вузькоколійна залізниця, заклад позашкільної освіти дітей, що знайомить учнів 5-9 класів із залізничними спеціальностями.

Дорога розташована в центрі міста вздовж берега річки Устя. Шлях тупиковий, з двома станціями: Партизанська та Озерна (раніше Піонерська). У шлях покладені рейки Р43. Є міст і водопропускна труба.

Дорога працюватиме з 9 травня до останньої неділі вересня по суботах, неділях і святкових днях.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА: Дорога побудована в 1948 – 1949 роках під час повоєнної хвилі будівництва дитячих залізниць в Україні. Будівництво вели шляховики ПЧ-7 Ковельської залізниці, на недільниках їм допомагали жителі міста.

Урочисте відкриття дороги відбулося 9 травня 1949 року.

В даний час на дорозі працюють тепловоз ТУ2-137 і 2 вагони Pafawag, а також 2 вантажні платформи.До відкриття в 1949 році перегін дитячої залізниці обладнали електрожезловою системою, облаштували міжстанційний, стрілочний зв’язок і дикторське мовлення на станціях. 1970 році пристрої СЦБ і зв’язку модернізовані — побудовані релейне напівавтоматичне блокування, Міжстанційний, диспетчерський, стрілочний телефонний зв’язок, локомотивний радіозв’язок, станції радіофіковані.

За час існування дитячої залізниці, тут навчалося 30 000 дітей.

 

Джерело: сайт UA:Рівне


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews