На Рівненщині стартує пілотний Проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні»

22.06.2018 08:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Презентація проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» відбулася в Рівненській облдержадміністрації. Проект реалізується до 2021 року в рамках Данської програми сусідства (DANEP) та Данської програми підтримки для України. Він спрямований на комплексне вирішення проблем ринку праці на національному та регіональному рівнях. Зокрема, серед проблемних індикаторів Проекту зазначені: недостатнє використання трудових ресурсів, низька якість робочих місць і високий рівень неформальної зайнятості.

Рівненщина – в числі чотирьох пілотних областей, обраних для впровадження Проекту. Вже в липні розпочнуться перші кроки з його реалізації.

«Проект надзвичайно актуальний для Рівненщини. Адже ні для кого не секрет, які у нас є проблеми на ринку праці, пов’язані з відтоком робочих кадрів в контексті інтеграції країни до європейської спільноти. Тому ми цінуємо досвід тих країн, які намагаються нам допомогти. Ваш досвід буде корисним для практичної реалізації в області», — звернувся до координаторів проекту заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Старший технічний радник Проекту Джемал Ходжич зазначив, що серед цілей проекту – вдосконалення механізмів управління ринку праці, забезпечення відповідності кваліфікації працівника попиту, а також зміцнення соціального діалогу. Зокрема, на Рівненщині планують впровадити оновлені навчальні програми та послуги, більше тисячі людей охопити навчанням з підприємництва та ведення колективних переговорів.

Під час засідання його учасники — а це координатори Проекту, представники ОДА, Управління Держпраці, служби зайнятості, профспілок та громадськості, обговорили механізм впровадження документа.

Начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний зазначає:

«Проект важливий для посилення ефективності соціального діалогу з питань, що стосуються ринку праці. Це – можливість апробації та впровадження міжнародного досвіду, скерованого на досягнення норм гідної праці».

Координатори МОП озвучили критерії вибору регіону для реалізації проекту. Зокрема, Рівненська ОДА впродовж місяця має запропонувати на вибір декілька адміністративних одиниць, де, власне, і буде впроваджуватись проект – місто, райцентр чи ОТГ.

Управління Держпраці у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews