У Львові розпочались військові збори з підготовки резервістів

Резервісти в основному західняки - представники Львівської, Закарпатської, Рівненської та Тернопільської областей

06.07.2018 13:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У 2-ій Галицькій бригаді Національної гвардії України розпочались збори з підготовки резервістів. До Львова приїхали ті, хто раніше уклав із частиною контракт про службу у військовому резерві, та ті, кого було звільнено у запас після проходження військової служби за призовом під час мобілізації або строкової військової служби у лавах НГУ та перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах без укладання контракту.

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

Усі військовослужбовці прибули з різних куточків України. Тут, поблизу Львова, вони будуть перебувати протягом двох тижнів. Вдома за ними зберігаються робочі місця та заробітна платня.

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

За період проведення зборів з військовослужбовцями будуть проведені заняття з професійно-психологічної допомоги, загальновійськової підготовки, тактичної медицини, вогнева підготовка з виконанням вправ навчальних стрільб.

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

«З нашою військовою частиною укладали контракт в більшості випадків ті, хто проходив тут строкову службу, або проживає на територіях, де постійно дислокується бригада. Відповідно це Львів та область, Закарпатська, Рівненська та Тернопільська області. Серед резервістів є й ті, хто не проходив взагалі строкової служби. Наразі чоловікам, які виконали обов’язки служби у резерві протягом першого та другого контрактів, вони звільняються від призову на строкову військову службу».

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

На резервістів під час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві і членів їх сімей поширюється дія Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». 

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

 

null
 Фото ВЧ 3002 ЗТУ НГУ

Матеріл надано офіцером групи інформації і комунікації молодший лейтенантом Аліною Новіковою


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews