Чотири рази за цей тиждень намагалися обікрасти торгові заклади Рівного

21.07.2018 20:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За тиждень чотири рази пролунав тривожний сигнал у торгових закладах Рівного. Їїх затримали поліцейські охорони.

Днями сигнал «Тривога» пролунав в торговому закладі на вулиці Макарова. Прибувши на місце події за лічені хвилини, правоохоронці виявили 17-річну рівнянку, яка намагалась вийти, не оплативши товар на суму 79 гривень. Про подію було повідомлено батькам затриманої, її ж - доставлено до міського відділку поліції.

Вдруге натиснули «тривожну» кнопку в цьому ж закладі. Правоохоронці виявили 29-річного жителя Рівненського району, який виніс поза межі касової зони товар на суму 50 гривень. Чоловіка доставили до міськвідділку поліції.

Працівники іншого гіпермаркету, що на Макарова, теж натиснули тривожну кнопку поліції охорони. Прибувши, правоохоронці виявили 32-річного рівнянина, який поцупив товар на суму 112 гривень. З’ясування обставин вчинку чоловіка з'ясовували уже у відділку поліції.

Четвертий «тривожний сигнал» надійшов з торгового закладу на вулиці Київській. Прибувши на місце події, поліцейські охорони виявили 26-річного рівнянина, який намагався винести за межі касової зони м'ясні вироби на суму близько 160 гривень. Правопорушника теж доставили до міського відділку поліції.

Відповідно до частини 3 статті 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення, викрадення чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. Наразі ця сума становить 175,2 гривні.

Правопорушників може очікувати покарання згідно статті 51 КУпАП - дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20 процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Управління поліції охорони в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews