Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

«Поклик душі» Ольги Шершун - художня виставка у Рівному (фото)

17.09.2018 21:45   Джерело: RvNews
Автор : Яна Замкова
null
Фото Яни Замкової

У Рівному, у відділі мистецтв обласної книгозбірні триває виставка картин мисткині з Великої Омеляни

Ті, хто завітав на відкриття виставки художниці-аматора, були дещо подивовані, довідавшись, що людина, яка лише три роки тому взяла до рук пензля, створила таку кількість різнопланових картин. Нині в доробку майстрині їх, різноманітних за жанром, вже понад 50. Тут портрети, пейзажі, натюрморти, квіти, наче щойно складені в букети, а ще чимало копій картин Клода Моне, Ван Гога, Поля Гогена.

- Мене просто зачаровували полотна визначних майстрів, - розповідає пані Ольга. – Й ось три роки тому, споглядаючи цю красу, якось спонтанно виникло бажання й самій взяти в руки пензель. А так як не закінчувала художньої школи, а отримала технічну освіту і працювала вже з десяток років дизайнером, то вирішила брати приватні уроки з живопису. Як з’ясувалося, зробити це не так і просто. Але все ж мені поталанило, що я потрапила до художньої школи-студії «Арт-маестро». Там працюють справжні професіонали, які дуже допомогли у здійсненні моєї мрії.

Споглядаючи полотна мисткині, відчуваєш, що малює вона те, що їй подобається, адже роботи передають внутрішній світ самої художниці, яка інтуїтивно відчуває, де і як має лягти кожен мазок, щоб все було гармонійно, й вабило зір і тривожило душу. Вони наповнені світлом, надзвичайно емоційні, від них віє теплом і затишком.

null
Фото Яни Замкової

Із усіх представлених на виставці картин вирізняється серія портретів. На них зображені рідні художниці. Усі роботи створені в цьому році. Адже, як зауважила пані Ольга, вона потроху відходить від копіювання, й творить самостійні полотна, що й робитиме надалі.

null
Фото Яни Замкової

Це вже друга персональна виставка Ольги Шершун. Перша відбулася в районному Будинку культури с. Зоря, а після виставкової зали обласної бібліотеки роботи поїдуть до Культурно-археологічний центру Пересопниця, де будуть презентуватися вже в жовтні. А от до 24 вересня відвідувачі книгозбірні ще можуть її переглянути у Рівному.

null
Фото Яни Замкової

 

null
null
Фото Яни Замкової
 
 
 
 
null
Фото Яни Замкової

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews