Інна Собко

Інна Собко

журналіст, кореспондент м. Острог

Свавілля на залізниці: начальник потяга «Ковель-Москва» випхала пасажирів на ходу (Відео)

03.10.2018 21:17   Джерело: RvNews
Автор : Інна Собко

Кричущий випадок трапився нещодавно на станції Кривин Південно-Західної залізниці (Хмельницька обл.), яка неподалік Острога та Нетішина.  30 вересня провідниця і начальник поїзда 078 ЛЦ Ковель-Москва не пустили до потяга пасажирів з електронними квитками. Громадяни пояснили, що через технічні проблеми на станції вони не змогли роздрукувати свої білети, замовлені через Інтернет. У результаті провідниця і начальник поїзда відмовились пускати їх до потяга. Окрім того, одна із співробітниць Укрзалізниці  силоміць виштовхала пасажира, що зайшов у тамбур, із потяга, що вже рушив.  Про інцидент на своїй сторінці у Facebook написали Людмила Сафронова та Дарина Слипачук.

- Історія про те, як ми сьогодні так і не зайшли в поїзд. На станції Кривин зламався пристрій, який друкує білети і, на жаль, ми не отримали своє електронне підтверження квитків, але диспетчер, яка займається цим, запропонувала разом із нами (7 людей) підійти до начальника поїзда 078 ЛЦ сполученням Ковель-Москва, і посадити нас, так як нашої вини в цьому не було, адже ми оплатили білети. На що ця хамка, яку важко назвати начальником, бо в них є робоча форма, сказала «нєт». Ми запропонували їй посадити нас, а в Шепетівці ми роздрукували б білети і все було б добре. Тому шановний директор Укрзалізниці, зверніть увагу на культуру ваших працівників та забезпечте станції маленьких сіл пристроями, які злагоджено працюють і не ламаються щосекунди. Надіюсь, що так як начальниця поїзда копала ногами хлопця, так і її копняками випхають з цієї роботи, – йдеться у дописі однієї із жінок.

Розголос ситуації розпочався із допису Людмили Сафронової.

- …касир не змогла роздрукувати білети, які пасажири замовили через Інтернет. Касир особисто підійшла до керівника потягу і пояснила в чому причина, після чого керівник потягу, пропустивши чомусь лише одну людину, більше нікому зайти не дозволила, та подала сигнал, який дозволив потягу рухатись та набирати швидкість і це в той час, коли на сходах з відкритими дверима стояв пасажир, якого керівник потяга випихав ногою. Всі інші пасажири, яких також не пустили в поїзд, почали бігти біля потяга та подавати сигнали зупинки. Вкінці кінців начальник потяга випхала пасажира, який, дякувати Богу, не впав під поїзд, який був у русі. Ми вже звернулися на гарячу лінію Укрзалізниці та обов'язково надішлемо письмову скаргу, та, на жаль, це не єдиний випадок і ми хочемо щоб нас почули, а винні були покарані, бо людське життя це найбільша цінність.

За два дні після інциденту в Укрзалізниці все ж відреагували. Зокрема заявили, що провідниця і начальник поїзда Ковель-Москва, які на ходу виштовхали з потяга пасажира з електронним квитком, будуть звільнені. Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив заступник директора департаменту пасажирських перевезень в далекому сполученні ПАТ «Укрзалізниця» Олександр Красноштан.

- На даний час поїзд прибуває в депо, сьогодні одразу ж буде проведена відповідна перевірка даного факту. Діям усіх причетних до інциденту особам буде дана відповідна оцінка і будуть зроблені найрадикальніші висновки. Я вам скажу однозначно, що ці люди в нас працювати більше не будуть, - сказав він.

Красноштан також зазначив, що в Укрзалізниці просять вибачення у пасажирів за ситуацію, що сталася.

Постраждалі відразу після ситуації на станції в Кривині звернулися зі скаргою до компанії.

Поки що відповіді на скаргу в гарячу лінію не було, письмову скаргу ми готуємо, та будемо відправляти для керівництва Укрзалізниці. Ми також хочемо справедливості, нажаль це не перший випадок, постійне нахабство, п'яні провідники, не прибрані вагони, в яких бігають таргани, для Укрзалізниці здається стало нормою, – прокоментувала Людмила Сафронова.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews