Млинів плюс Підгайці дорівнює партнерство

19.02.2019 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

До Млинівського селищного голови  звернувся очільник Підгайцівської сільської  ради. Щоправда, не Млинівського, а Луцького району – така об’єднана територіальна громада віднедавна функціонує у Волинській області. Сусіди-волиняни виявили бажання співпрацювати з Млинівською ОТГ, зокрема в сферах освіти,  культури, а також у  соціальній та  комунальній сферах. Крім того, вони мають намір обмінюватися досвідом і ділитися позитивними практиками  в управлінні органами місцевого самоврядування.

Відтак Підгаєцька сільська рада просить  якнайшвидше  розпочати процедуру  налагодження ділового партнерства та ініціювання  підписання договору між громадами.

Млинівський селищний голова Дмитро Левицький видав розпорядження, в якому йдеться, зокрема,  «про підготовку попереднього висновку щодо відповідності інтересам та потребам Млинівської селищної ради пропозицій про співробітництво територіальних громад,  ініційованих Підгайцівською сільською радою».

Буде створена  комісія із представників обох громад, за результатами роботи якої буде підготовлено  відповідний проект рішення.

До речі, Підгайцівська сільська ОТГ Волинської області створена 23 грудня 2018 року, об’єднує Підгайцівську (села Підгайці і Крупа)  і Лищенську ( села Лище та Воротнів) сільські ради. Площа об’єднаної територіальної громади – 82,3 квадратних кілометри, чисельність населення – 10165 громадян.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews