У Рівному презентували новий музичний фільм Андрія Пастушенка

Фільм «Радійте, бо Христос Воскрес!» присвячений Великодню

09.05.2019 17:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

7-го травня в Рівненській обласній універсальній бібліотеці відбулася презентація нового музичного фільму «Радійте, бо Христос Воскрес!», автором якого є відомий рівненський композитор, заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, професор кафедри хорового диригування РДГУ Андрій Пастушенко. Його по праву можна назвати пропагандистом класичної та сучасної української пісні.

null
Андрій Пастушенко  та ведуча Галина Споденюк. Фото Віри Мельникової

Ведуча заходу Галина Споденюк ознайомивши присутніх з виставкою «Великодня писанка» – справжнім витвором народного українського мистецтва,  виконану рівненськими майстрами, звернула увагу гостей на багату виставку компакт-дисків з піснями композитора Пастушенка.

null
Фото Віри Мельникової

Вона розповіла про плідну співпрацю в частині створення нових музичних творів батька – Андрія Семеновича і його сина Любомира, продовжувача сімейної музичної династії –  музиканта-скрипаля, котрий не лише є гарним виконавцем, лауреатом різних міжнародних фестивалів і конкурсів, але й талановитим аранжувальником і художнім керівником народного вокального ансамблю «Гармонія» та дуету «Золота секунда».

null
Фото Віри Мельникової

 

null
Зразковий вокальний ансамбль «Здолбунівські дзвіночки». Фото Віри Мельникової

Справжньою окрасою свята був виступ дитячого зразкового вокального ансамблю «Здолбунівські дзвіночки». Ініціатором створення дитячого колективу та його керівником є Антоніна Шеретюк. Концертну діяльність ансамбль розпочав ще у 2010 році. Антоніна Василівна повідала про репертуар дитячого ансамблю, зауваживши, що гарним органічним додатком до нього є саме великодні та різдвяні пісні пана Андрія.

null
Фото Віри Мельникової

Андрій Семенович пригадав народні традиції святкування Великодня на рідній Тернопільщині – «водіння гаївок», розповів про ідею створення нового музичного фільму «Радійте, бо Христос Воскрес!» Композитор високо оцінює майстерність виконання музичних творів членами ансамблю, тому і щедро дарує свої нові твори саме цьому дитячому колективу.

null
 Андрій та Любомир Пастушенки. Фото Віри Мельникової

Серед шанувальників музичної творчості Андрія та Любомира Пастушенків були люди різного віку, різних професій і посад. Перед присутніми виступив Павло Михайлович Ковалець – голова Громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації.

null
 Фото Віри Мельникової

У вітальному слові Павло Михайлович підкреслив важливість проведення подібних заходів і підкреслив велике їх значення з метою розвитку в дітях національної свідомості через безпосередню їх участь в народних мистецьких заходах.

null
 Фото Віри Мельникової

Дуже тепло відгукнулася про творчість бенефіціанта відома рівненська письменниця Неоніла Диб’як: «Музика пана Андрія лягає на душу, тому що іі коріння сягають в нашу національну українську музичну спадщину».

null
З Андрієм Пастушенком Неоніла Диб’як (зліва) та Віра Мельникова.

Пані Неоніла зазначила яскравість, український колорит і оптимізм творів пана Андрія. Висловила свою вдячність авторові пасхальних гаївок і рівненська дитяча письменниця Іванна Голуб. А В’ячеслав Кардаш – відомий виконавець і музикант, виказав своє захоплення щодо змісту нового музичного фільму та  наголосив на його значущості щодо пропаганди народного мистецтва та сучасних українських пісень. 

null
 Фото Віри Мельникової

Відомі постаті в музичних мистецьких колах, заслужені працівники культури, композитори – Богдан Столярчук, Тетяна Леус, Юрій Дем’янчук, Кузьма Парух подякували панові Андрію і всім, хто був причетний до створення фільму «Радійте, бо Христос воскрес!» за прекрасну роботу і побажали автору і організатору чудового проекту успіхів у подальшій роботі.

null
 Фото Віри Мельникової

Андрій Семенович Пастушенко – митець, який тонко сприймає красу оточуючої природи, добре розуміє і відчуває поезії. Мабуть, тому його мелодії відповідають радісному настрою, зігрівають серця любов’ю і шаною до рідної землі.

null
 Фото Віри Мельникової

Дзвінко лунають голоси юних виконавців, світлим гімном весняній красі рідного краю звучить злагоджений спів «Здолбунівських дзвіночків», малюючи в уяві слухачів святкову весняну Україну без війни, під мирним небом у вільній державі!

null
 Фото Віри Мельникової

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews