Великоомелянська ОТГ встигла об’єднатися добровільно

07.12.2019 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Об’єднатися добровільно - це великий «плюс», вважає керівництво області, адже вже невдовзі добровільність утворення громад буде скасована, а процес об’єднання стане примусовим.

Напередодні перших місцевих виборів, котрі відбудуться вже 22 грудня, із мешканцями  молодої ОТГ зустрілися голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, його заступник Ігор Тимошенко, представники Центру розвитку місцевого самоврядування, Офісу реформ та сусідніх ОТГ.

«Ви зробили однозначно правильний вибір, коли прийняли рішення на користь об’єднання. За нашими підрахунками ви є бездотаційною громадою, тобто фінансово сильною. Але, об'єднавшись, ви повинні розуміти, що берете відповідальність за свою територію, а наше завдання – буде допомогати вам впроваджувати реформу», - звернувся Віталій Коваль до мешканців ОТГ.

Так, після виборів Великоомелянська ОТГ буде у п’ятірці бездотаційних об’єднаних громад Рівненської області (разом з Вараською, Клесівською, Крупецькою та Клеванською ОТГ). Важливо, переконаний заступник голови Ігор Тимошенко, що доходи громади формуватимуться в основному за рахунок малого та середнього підприємництва. Адже тут бізнес працює, практично, у всіх сферах господарювання. Активна громада і в плані участі у грантових конкурсах, а це залучення позабюджетних коштів. 

Експерти Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп та консультант Офісу реформ Василь Курилас розповіли про переваги реформи децентралізації та нові можливості. Фахівці наголосили, що успіх громади залежить як від активності жителів, так і від їх вибору 22 грудня.

Історією успіху Клеванської ОТГ поділилася заступник селищного голови Ірина Тимощук, яка розповіла про зміни після об’єднання та поділилася планами. До слова, ОТГ входить до п’ятірки бездотаційних громад, тобто є фінансово спроможною.

Під час зустрічі відбувся діалог із громадою. Керівництво області відповіло, зокрема, на питання щодо реверсної дотації, перспективи ремонту доріг, функціонування аеропорту.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews