Рівненський монополіст знову проситиме землю і гроші на сесії Рівнеради

25.03.2020 11:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

В той час коли одні направляють усі сили на боротьбу з страшним вірусом, рівненські депутати щедро планують роздавати землю й гроші монополістам. На найближчу сесію без обговорень та погоджень планується виділення міських земель приватному бізнесу "Рівнетеплоенерго". чималої суми необгрунтованих бюджетних грошей і все, аби насамкінець добряче нажитись. А що? Сесія ж за зачиненими дверима.

Минулої сесії без обговорень на комісіях більшість міського голови Хомка ручних депутатів проголосували за детальний план забудови Басів Кута. Тепер там можна зводити багатоповерхівки і вільні землі роздерибанити. Під приводом впорядкування території "протягнули" проект, що був дуже вигідний місцевим елітам. А під благими намірами, активне бажання нажитись.

Та на цьому Володимир Хомко не зупинився. Маючи зацікавленість у відмиві грошей за рахунок бюджету вже не один рік направляються шалені суми на компанію "Рівнетеплоенерго" та її дочірню компанію "Рівнетеплосервіс". Гарна схема продумана до деталей. Бюджетні структури опалює саме дочірня компанія і туди йдуть мільйони. Ви запитаєте, а навіщо дві? Тому що за газ "Рівнетеплоенерго" має сплачувати "Нафтогазу", але найбільші суми за опалення бюджетних установ з міської казни пропускають через дочірню "Рівнетеплосервіс". “Рівнетеплоенерго” звітує, що коштів на рахунках у них мало, лише від споживачів і утворює шалені борги перед “Нафтогазом”. А основна сума грошей йде в приватні руки. 

Саме цією схемою зацікавилися правоохоронці і зобов'язали владу міста провести розслідування.

null

Та як воно відбувалось і чи було взагалі - депутатам не відомо. Останній день мав бути 23 березня і це питання на найближчій сесії готовий задати депутат Роман Стасюк:

"Така схема це прямий грабунок. Нафтогаз рано чи пізно вимагатиме оплатити борг, а основні мільйони пішли в кишені злодюгам. І при цьому "Рівнетеплоенерго" ще просить мільйони на заміну труб та іншого. Який приватний бізнес місто ще так годує? Це вже просто кричуща нахабність" - коментує депутат Рівнеради Роман Стасюк.

null

На сесію, що відбудеться в обмеженому режимі винесено питання про безоплатну передачу земельних ділянок приватній компанії. а також щонайменше 5 мільйонів на підтримку цього бізнесу. Лишень залишається невідомим, кому у спадок дістануться багатомільйонні борги перед "Нафтогазом". Звісно ж знову рівнянам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews