Додаткову доплату за квітень у розмірі 300% заробітної плати отримали медики Рівненщини

19.05.2020 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській області чотири медзаклади вже уклали угоди із Національною службою охорони здоров’я на надання допомоги пацієнтам із COVID-19.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я ОДА Олег Вівсянник.

Це Здолбунівська та Дубровицька ЦРЛ, Дубровицький ПМСД та обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зокрема, наприкінці минулого тижня обласний Центр екстреної допомоги отримав гроші за послуги пацієнтам з COVID-19 та вже сьогодні здійснив додаткову доплату за квітень у розмірі 300% заробітної плати. Таку доплату отримали члени виїзних бригад екстреної медичної допомоги, зокрема водії, фельдшери та лікарі, які обслуговували виклики до хворих з діагнозом COVID-19, підтверджених ПЛР-тестами. За словами головного лікаря закладу Андрія Бортніка, кошти нараховані за квітень, на одного працівника становлять: лікарям від 12 до 27 тисяч; фельдшерам від 12 до 21 тисячі; водіям від 10 до 16 тисяч. Ця сума залежить від індивідуальних обов’язкових доплат і надбавок.

Нагадаємо, з 6 травня НСЗУ розпочала контрактування закладів, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Пакети передбачають надання послуг із тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. На це з держбюджету додатково виділено понад 15 млрд грн.

Такі контракти можуть заключити опорні заклади, які лікують пацієнтів з коронавірусом, служба екстренки та мобільні медичні бригади. Тариф на оплату послуг включає доплати медикам у розмірі до 300% до зарплати за квітень.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews