«Дитяча залізниця» має стати не лише позашкільним гуртком, а й новим громадським транспортом, - Віталій Коваль

28.09.2020 20:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненська «Дитяча залізниця» тривалий час працювала як позашкільний заклад для навчання юних залізничників.

Зараз практично не використовується, хоча й має хороші перспективи для Рівного. Вона розташована в центрі міста, вздовж берега річки Устя і є найдовшою в Україні дитячою залізницею протяжністю 2,5 км.

Щороку тут навчається більше 500 дітей. Відновити її повноцінну роботу – одне із завдань голови Рівненської ОДА Віталія Коваля.

– За нашим задумом, «Дитяча залізниця» має стати не лише позашкільним гуртком, а й новим громадським транспортом. Для зручності рівнян вона сполучатиме район Басового кута з центром міста, – розповів Віталій Коваль.

Для цього необхідно передати на баланс міста залізницю разом з прилеглою територією. Далі можна буде перетворювати вузькоколійку і на ще один «магніт» Рівного.

– Залізниця разом з територією має хороші можливості перетворитися на один з публічних просторів обласного центру. Тут можна облаштувати прекрасну паркову зону вздовж річки Устя. А вузькоколійка при цьому відіграватиме головну роль. Такий простір стане родзинкою міста для туристів, – додає Віталій Коваль.

Кожне місто має свій шарм та локації, які притягують до себе туристів з року в рік. Подорожуючі зараз дуже вимогливі. Тому їм замало чути історичні факти та легенди про те чи інше місто. Вони із задоволенням пройдуться ошатно облаштованими центральними площами, набережними, вуличками, посмакують автентичною гастрономією. До цього переліку у Рівному можна буде запропонувати й прогулянку рівненською вузькоколійкою.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews