Рівняни можуть отримати нового мера у першому турі

23.10.2020 18:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Рівняни хочуть голосувати за місцеві партії. Така тенденція простежується у більшості регіонів України, де виборці надають перевагу та схильні більше довіряти місцевим партіям, а не загальнонаціональним.

Чому в Україні виборці довіряють місцевим партіям та готові їх обирати? Експерти розповідають, що люди схильні більше довіряти тим, хто довів свою ефективність при розв'язанні місцевих проблем. Ба більше, виборці вважають, що місцева влада не повинна займатись політичними питаннями, а має займатись тими питаннями, які турбують мешканців.

До слова, відомий політолог Володимир Фесенко, нещодавно оцінюючи політичну ситуацію напередодні місцевих виборів, висловив припущення щодо результатів місцевих виборів у Рівному. Експерт зауважує, що цьогорічна місцева кампанія істотно відрізняється від попередніх і її результати можуть серйозно змінити політичну ситуацію в окремих регіонах та країні в цілому.

Також Фесенко додав, що вибори у Рівному можуть відбутися лише в один тур. За його словами, Віктор Шакирзян має усі шанси отримати перемогу на виборах мера уже в першому турі. Така ситуація, на думку експерта, пов'язана з феноменом міста Рівного, де рівень підтримки лідера місцевої політичної сили значно переважає результати його опонентів, які представляють парламентські партії.

Зважаючи на це, результати мерської кампанії, очевидно, будуть залежати від того наскільки ефективно спрацюють штаби основних кандидатів безпосередньо у день голосування.

У тому випадку, якщо команді Віктора Шакирзяна вдасться активізувати своїх прихильників і привести їх на виборчі дільниці, то виборча кампанія у Рівному може закінчитись ще у першому турі 25 жовтня. А місто - отримає нового керівника.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews