За порушення вимог фінансового контролю на Рівненщині притягнуто до відповідальності 13 суб’єктів декларування

04.01.2021 15:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Упродовж грудня, за участі прокурорів, судами розглянуто 19 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, у яких прийнято рішення про накладення стягнення у вигляді штрафу на 13 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Серед притягнутих – 6 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 3 присяжних, 2 посадові особи юридичних осіб публічного права, держслужбовець та посадовець органу державної кримінально-виконавчої служби.

Загалом цьогоріч до адміністративної відповідальності із накладення стягнення у вигляді штрафу притягнуто понад 200 суб’єктів декларування на суму 168 тис. грн.

Вказані судові рішення набрали законної сили.

Для відома суб’єктів декларування, 30 грудня, набрали чинності Закони України № 1079-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції», а також № 1074-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Звертаємо увагу, що з 30.12.2020 діють положення Закону України «Про запобігання корупції» про необхідність подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо видатків та доходів на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews