У Вараші для осіб з інвалідністю надають багатопрофільну допомогу

18.06.2021 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
У міському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А.Матвієнко відповідну багатопрофільну допомогу надають вже понад 14 років. В закладі діють відділення соціальної та фізичної реабілітації, які покращують фізичний, психологічний і соціальний статус дітей.

Як розповіла директорка Центру Наталія Федінчик, в закладі працює 66 висококласних фахівців, які знаходять індивідуальний підхід до кожної дитини. Тут часто влаштовують цікаві розваги, творчі заняття та театралізовані вистави. Наразі послуги центру отримують понад 140 осіб з інвалідністю.

«Це заклад всеукраїнського рівня. Тут по-справжньому відчувається згуртованість та сила дружби. Дуже важливо, що малечу не відривають від сім’ї, вони перебувають в центрі із родиною та отримують допомогу комплексно. Тут проходить соціалізація дітей. Вітаю рішення закладу щодо надання реабілітації нашим військовим», - зазначив Віталій Коваль. 

До слова, у закладі можуть надавати реабілітацію не лише для дітей та батьків Вараської громади, а й усієї Рівненщини. Такі послуги можуть здійснюватись на підставі договорів.

«На сьогодні громади Рівненщини перебувають у процесі нової  взаємодії – міжмуніципального співробітництва. В області вже укладено 23 договори, реалізація яких приносить спільну користь: одній громаді кошти, іншій – необхідні послуги. Також, наголошую, у перехідний період децентралізації важливо не втратити найбільш чутливий - соціальний напрямок», - наголосив Віталій Коваль.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews