Про протитуберкульозну службу на Рівненщині говорили у Києві, - Роман Іванісов

14.02.2022 15:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Директор Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру РОР Федір Аврук розповідає на своїй сторінці у Facebook, що днями зустрівся з депутатом Верховної Ради Романом Іванісовим, Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком та заступником Міністра ОЗ Олексієм Яременком.
 
Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку протитуберкульозної служби Рівненщини, механізми покращення виявлення туберкульозу серед населення та виведення взаємодії фтизіатричної служби області з місцевими ЦПМСД на якісно новий рівень.
 
Нагальна необхідність закладу у капітальному ремонті добре відома на рівні керівництва Рівненької області. Нині ж це питання було підняте Федором Авруком  на найвищому рівні. Міністр охорони здоров'я  висловив готовність сприяти розв'язанню цього питання, зокрема у процесі реалізації проектно-кошторисної документації.
Поділився результатами зустрічі і народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов: "... пам’ятаю, наскільки болючим для працівників і батьків діток виявилося закриття дитячого туберкульозного санаторію «Новостав». Інфекціоністи області надсилають тривожні сигнали, адже спеціалізованого закладу для лікування немає. Під час зустрічі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та його заступником Олексієм Яременком говорили про необхідність створення обласної інфекційної лікарні на базі фтизіопульмонологічного центру. Але для того потрібний капітальний ремонт приміщень та забезпечення закладу усім необхідним. Щодо капремонту дійшли згоди, що тут потрібна співпраця влади по всій вертикалі: і держави, і області, і міста. Тому готуємо пропозиції і сподіваємось, що «Велике будівництво» дійде нарешті і до медичної галузі Рівненської області".
Міністр Ляшко запевнив, що сприятиме покращенню матеріальної бази медичного центру. А Роман Іванісов подякував Федору Авруці за небайдужість до своєї справи і до здоров’я жителів Рівненщини.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews