Роман Іванісов: Зробили важливий крок для наших військових

11.01.2024 07:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Депутати ВРУ у першому читанні проголосували законопроект про організацію належного рівня медичного забезпечення ЗСУ (№ 10343). Законопроектом пропонується розширити функції Міністерства оборони:
 
- затверджувати для сил безпеки і сил оборони клінічні протоколи, табелі матеріально-технічного оснащення, стандарти надання домедичної та медичної допомоги на догоспітальному рівні під час ведення бойових дій та підготовки сил безпеки і сил оборони за призначенням (у тактичних умовах) на основі (з числа) стандартів НАТО та/або стандартів, затверджених окремими державами–членами НАТО;
 
- визначати порядок додержання зазначених стандартів (рекомендацій) та здійснювати нагляд за їх додержанням;
 
- затверджувати за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, мінімальні вимоги та стандарти якості до спеціалізованих медичних виробів, а також їх перелік, що застосовуються силами безпеки і силами оборони в тактичних умовах (під час ведення бойових дій).
 
Прогресивний законопроект, дійсно потрібний. Зокрема, він дозволить забезпечити українських військових сучасним та якісним медичним майном. Чекаємо на прийняття у другому читанні, - повідомив народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews