БФ «Рокада» Рівне продовжує надавати допомогу тим, хто цього потребує

28.02.2024 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Благодійні фонди під час війни – чим займаються та чиї інтереси представляють?

Про це дізнавалися журналісти сайту "Новини Рівненщини", спробувавши втиснутися у щільний графік працівників «Рокади».

Щодня тут відбуваються: зустрічі з внутрішньо переміщеними, консультації, психологічні групи, реабілітація для дітей (щосуботи групові зустрічі в чудовій дитячій кімнаті «Рокади»); відвідувачам допомагають сформувати запити та реально отримати ту чи іншу допомогу. 

Тим часом, частина соціальних працівників перебувають на виїзді – допомагають людям, якими опікуються. Чимало заходів відбувається в різних локаціях Рівного – усім має бути зручно та легко отримати допомогу. Команда працює по всій Рівненській області, регулярно відвідуючи найвіддаленіші райони.

null
БФ «Рокада» Рівне

В БФ "Рокада" телефонують та приходять із різними проблемами. Так, наприклад, мешканка Донецької області, нині перебуваючи в притулку у Бугрині, мріє про клаптик землі, щоб вирощувати квіти.

Працівники «Рокади» чудово розуміють і фізичні, і психологічні потреби ВПО. «У нас заведено, що всі зустрічі відбуваються за графіком, наприклад, кожні 20 хвилин, щоб люди не відчували дискомфорту – не стояли в черзі. Вони мають відчувати, що тут їх чекають і поважають», - розповідають соціальні працівники.

З найбільшою гордістю розповідають не про власні досягнення, а про здобутки активістів з тих, кому допомогли. Серед ВПО є чимало людей, які допомагають переміщеним, як і вони: шукають важливу інформацію, допомагають з логістикою. Силами фонду також зроблено чимало – саме вони приводили до ладу притулки для ВПО у громадах Рівненщини.

null
БФ «Рокада» Рівне

Найближчими днями очікують на потік людей, яким потрібні роз’яснення стосовно останньої постанови Кабміну (Постанова Кабінету Міністрів від 26 січня 2024 р. N 94 про «Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб»). Про це розповіла Алла Красовська, представниця БФ «Рокада».

Психологиня Ганна Кухарук поділилась важливими аспектами роботи з ВПО та розповіла про найближчі події, до яких будуть залучені психологи «Рокади». Зокрема, цьогоріч заплановано ряд зустрічей в Рівненській Обласній Науковій бібліотеці.

Детальніше про найближчі плани в БФ "Рокада" інформуватимуть додатково.

null
БФ «Рокада» Рівне

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews