Скільки часу потрібно для вивчення англійської мови та від чого залежить швидкість засвоєння

07.06.2024 12:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Серед людей, які забажали опанувати англійську, існує безліч думок стосовно термінів навчання. Для кожного з тих, хто вирішив навчитись якісно спілкуватись, писати та думати англійською, існує два першочергових питання: де навчатись та скільки часу потрібно, щоб вивчити англійську мову. Якщо першу проблему реально вирішити за допомогою наявних підбірок мовних курсів та шкіл [schoolguide.in.ua], то з іншим питанням дещо складніше. Звичайно, всі прагнуть дістатися омріяної мети якомога швидше, але рекламні слогани, що трапляються в мережі, часто вводять в оману.

null

Неможливо опанувати англійську хоча б на більш-менш пристойному рівні за декілька днів. На жаль, до теперішнього часу ніхто не винайшов чарівних методик для якнайшвидшого засвоєння англійської граматики чи лексики.

Основні фактори, від яких залежать терміни навчання

За скільки можна вивчити англійську, якщо студент буде старанним та вмотивованим? Можливо хтось буде здивований, але об’єктивно обґрунтовану відповідь на подібне питання дати неможливо. Часовий інтервал для опанування англійської залежить від декількох чинників:

  • Рівень англійської, який демонструє людина до початку навчання – один з головних критеріїв. Якщо притаманні будь-які елементарні навички, що були набуті у школі чи вищому навчальному закладі, то це суттєво скоротить навчальний процес та дозволить підвищити його темп. Інша справа, коли доводиться навчатись з нуля, в такому разі слід зважати на відсутність словникового запасу та базових понять.
  • Якщо англійська знадобилась на рівні Beginner чи Elementary для вільного спілкування під час короткочасних подорожей та елементарно у побуті, то процес опанування буде набагато швидший аніж у тих, хто збирається вивчити англійську з метою навчання за кордоном.
  • Багато чого залежить від інтенсивності. Періодичність відвідування уроків, самостійної роботи над помилками та вдосконаленням навичок напряму формують часові проміжки навчальної програми. В більшості випадків відповідь на питання стосовно того, скільки часу потрібно для вивчення англійської, знаходиться саме в цій площині.

Не остання роль відводиться й формі навчання. Ті обсяги, що під час організованого відвідування курсів реально засвоїти за місяць, можна розтягнути на цілий рік, якщо займатись самостійно та безсистемно.

За який час можна вивчити англійську на пристойному рівні

null




Якщо людина орієнтована на володіння мінімальними знаннями, то їй буде достатньо й одного тижня. За цей час вона навчиться вітатись англійською, про щось запитати чи зробити елементарні покупки під час шопінгу за кордоном. Однак спілкування з носієм англійської буде майже нереальним.

Швидкі курси – це доволі привабливо, але навчальний матеріал, засвоєний у стислий термін, має властивість швидко забуватись. Залежно від здібностей учня та його прагнень відчутний ефект може з’явитись не раніше, як за кілька тижнів. Що стосується вільного розуміння того, що відбувається навколо посеред англомовної країни, то воно приходить за 3-5 місяців системного вивчення.

В загальному плані навчитися інтонацій, наголосів та вільно вимовляти будь-які слова без шпаргалок реально по завершенні 2-3 місяців. Опанування граматичних особливостей англійської мови – процес доволі тривалий. Зазвичай потрібно до 10 місяців, щоб людина змогла остаточно розібратися зі специфікою та нюансами, які не притаманні нашій рідній мові.

Щоб вільно говорити та без вагань розуміти свого співрозмовника, вести діалоги за допомогою простих речень, знадобиться майже рік. Спілкуватись англійською не так просто, як може здаватись, потрібні постійні тренування, а найкраще регулярне перебування в англомовному оточенні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews