В Рівному поліпшать комунікацію місцевої влади і партій з виборцями

10.05.2017 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

У Рівному облаштують місце, де мешканці міста зможуть ефективніше і простіше комунікувати зі своїми обранцями та представниками різних політичних сил, а також матимуть можливість долучатися до процесу вироблення рішень органами місцевого самоврядування.

Представники місцевої влади, політичних партій і громадські активісти обговорили питання можливості створення і функціонування «громадського центру» для сприяння в організації роботи політичних партій із виборцями, проведення публічних і навчальних заходів для членів партій, а також різних активностей організаціями громадянського суспільства, в тому числі щодо більш якісного вироблення рішень органів місцевого самоврядування міста Рівного.

Директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький зазначив, що на початку березня цього року організація проводила круглий стіл, на якому, зокрема, обговорювалося питання покращення комунікації депутатів і політичних сил загалом з виборцями в Рівному. На основі цього обговорення спільно з міською радою був розроблений проект Меморандуму щодо такої співпраці і подальших кроків для досягнення визначеної мети. Відповідно до нього для реалізації задекларованих положень органами місцевого самоврядування міста Рівного планується впровадження таких заходів:

1. Створення громадської приймальні депутатів Рівнеради в центральні частині міста, в тому числі з обладнанням декількох кабінетів, для організації роботи з виборцями та реалізації інших завдань, пов’язаних з виконанням повноважень депутатами, з урахуванням принципів рівності використання приміщень для усіх політичних партій, депутати від яких представлені у поточному скликанні Рівнеради.

2. Створення «Громадського центру Рівнеради» для сприяння в організації роботи політичних партій із виборцями, проведення публічних та навчальних заходів для членів партій, а також для проведення різних активностей організаціями громадянського суспільства, в тому числі щодо більш якісного вироблення рішень органів місцевого самоврядування міста Рівне.

3. Створення на сайті Рівненської міської ради розділу, в якому буде розміщена:

– систематизована інформація про порядок та умови надання в оренду приміщень комунальної власності, в тому числі політичним партіям і громадським об’єднанням;
– перелік приміщень, які можуть бути здані в оренду політичним партіям та громадським об’єднанням відповідно до порядку та умов, затверджених органами місцевого самоврядування міста Рівного.

Представники місцевих організацій політичних партій та організацій громадянського суспільства Рівного, які зацікавлені у покращенні взаємодії з громадськістю, впровадженні різних громадських активностей та долучення до вироблення якісніших рішень органами місцевого самоврядування, можуть долучатися до обговорення порядку діяльності «Громадського центру Рівнеради» та надавати до міської ради свої пропозиції для врахування при прийнятті відповідного рішення.

За результатами обговорення, окрім секретаря Рівнеради і представників громадських організацій, Меморандум підписали 6 політичних сил: ПП «Громадянська позиція», ПП «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», ГР «Народний контроль», Радикальної партії Олега Ляшка, ПП «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість».

«Ми радо погодилися на цю ініціативу. Сподіваюсь, що підписання Меморандуму поліпшить комунікацію політичних партій із суспільством, простими людьми. Це – хороший приклад співпраці для всієї України.Окрім цього, Рух «Справедливість» активно бере участь у виборах ОТГ на Рівненщині. Досвід такої роботи дасть можливість краще донести до людей і саме поняття об’єднаних громад», – прокоментував результати домовленостей керівник Рівненської обласної організації Руху Валентина Наливайченка Анатолій Сидорук.

Захід відбувся в рамках проекту «Моніторинг прозорості надання державної підтримки політичним партіям», який реалізовується ВГО «Комітет виборців України» у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин та за фінансової підтримки Уряду Канади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews