Народний ансамбль танцю «Барвінок» із Канади зчинив у Рівному фурор

Концерти відбулися міському будинку культури та на завершальному етапі проекту «Рівне. Літо. Музика»

21.08.2017 09:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Як же танцювали ці закордонні українці, які вочевидь у побуті вже й українською не розмовляють, або ж розмовляють мало. Генетична пам’ять роду й народу залишається, де б ти не жив. Проте над цим сокровенним, що глибоко заховане в генетичній а пам’яті, треба ще невтомно працювати. І канадці працюють.

null
Фото Г. Данильчук

Далеко від праматері-батьківщини, вони з роду в рід плекають свою автентичну правікову українську культуру й показують її світові. А нам, у наших занепадницьких настроях, які в нашій щоденній бідосі таки ширяться між простими українцями, це ой як потрібно!

І підняли канадці рівнянам і настрій, і дух, патріотичні почування, збадьорили, звеселили! Змусили забути про все – тільки оцей широкий розмах і розвій танцю, оцей наш справіку могутній дух, запал. Вразив сам танець, його висока культура, фантастичне виконання. Дуже сподобалися рівнянам і неймовірно красиві костюми танцівників.

null
Фото Г. Данильчук

Школа танцю в Торонто, на базі якої сформовано ансамбль «Барвінок», налічує понад 400 учасників віком від 6 до 32 років. Своє основне завдання ансамбль вбачає у навчанні молодого покоління українському національному танцю з метою продовження традицій української культури та збереження її багатої мистецької спадщини.

У Рівному колектив продемонстрував хореографічні композиції характерні для різних регіонів України. Зокрема, «Волинь», «Барви Карпат» та класичні «Повзунець», «Плескач», «Гопак».

null
Фото Г. Данильчук

 Прикро було лиш від одного: соромно за сцену на старому літньому майданчику. Такому колективові розгорнутися на ній з таким танком, який вимагає і простору, й лету - було проблемно. Не обійшлося від прикрої пригоди - одна дівчина, зачепившись за шнур каблуком, спіткнулася і впала. Сором було усім рівнянам, хто сидів на глядацьких лавах. Проте міський голова Володимир Хомко, коли вийшов вітати гостей, то вибачився й запевнив усіх, що на таку сцену подібні колективи виходять востаннє. Проект реконструкції літньої естради вже готовий і зразу ж після серпневих свят ця реконструкція розпочнеться. 

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Гостей вітає міський голова В. Хомко. Фото Г. Данильчук

null

 
null
Фото Г. Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews