Очільник Рівненщини зустрівся з молдовськими дипломатами

13.09.2017 20:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та його заступник Світлана Богатирчук-Кривко зустрілися із делегацією від Посольства Республіки Молдова.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці на міжрегіональному рівні. Зі слів Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Молдова в Україні Руслана Болбочана, головна ціль співробітництва полягає в економічному та культурному зближенні двох держав – України та Молдови.

«У нас є багато спільного – кордон, вектор на європейську інтеграцію та ментальна близькість», - наголосив  Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан.

На його думку, в першу чергу, в рамках співпраці необхідно налагодити комунікативну платформу. Цим плацдармом можуть стати бізнес-форуми за участю обох сторін, адже вони здатні стимулювати ділову активність бізнесу. А це в свою чергу може сприяти налагодженню економічного партнерства між країнами.

Керівник області позитивно оцінив перспективу співпраці з Молдовою. Адже ця країна значно швидше підписала угоду з ЄС. Тому її досвід переорієнтації виробництва, сільського господарства та торгівлі є дуже цікавим та цінним для області й країни в цілому. Також Олексій Муляренко висловив сподівання на можливість реалізації спільних транскордонних проектів.

«На Рівненщині є позитивний досвід співпраці з сусідніми країнами – Польщею та Білоруссю. Область спільно з ними реалізує міжнародні проекти. Тому співпраця країн може стати поштовхом для реалізації аналогічних транскордонних проектів», - підкреслив Олексій Муляренко.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко наголосила на ще одному можливому напрямку співпраці – культурному, а особливо у сфері туризму. Першим кроком у зближенні країн буде відкриття почесного консульства Республіки Молдова у Львові 21 вересня. 

За матеріалами прес-служби РОДА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews