Про прапор Рівного розповідає книжка «Кольорові равлики»

яку написала з дітьми і для дітей рівненська письменниця Олена Медведєва

09.10.2017 23:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Щойно вийшла з друку і святково була презентована у Рівненській ЗОШ №3 яскрава книжка про рівненську символіку «Кольорові равлики» Олени Медведєвої. 

null
Фото Галини Данильчук

Цю авторку добре знають не лише у Рівному, а й в Україні за її унікальними вишитими книгами – «Кобзарем» Т. Шевченка, творами І.Франка, Євангеліями, а ще креативними, зробленими власноруч із різноманітних матеріалів, дитячими книжками, де автором казок є її син Андрій. Пані Олена – людина неймовірного творчого потенціалу, талановита і до нестями працьовита, наполеглива у реалізації своїх задумів. Вона жінка багатої, щедрої і відкритої душі. Завжди поруч з нею ті, хто підтримує її у творчих планах.

null
Привітання від влади Рівного. Фото Галини Данильчук


Нещодавно побачила світ її перша книга «Рівненський буквар», де від «А» до «Я» в малюнках-ілюстраціях, фотографіях і доступному інформаційному матеріалі здійснений захоплюючий екскурс в історію, природу, культуру нашого краю. Цей «Буквар» створювали поруч з авторкою її юні помічники, майбутні художники і письменники.

null
Фото Галини Данильчук

В новій книзі-казці головні герої – білий, зелений і синій равлики, а коли вони поруч, то це й будуть смужки прапора м. Рівне. Цікаво, що передмову до цієї книжки написала 3-класниця Рівненської ЗОШ №3 Валерія Масло – і для маленької дівчинки День народження книги запам’ятається на все життя, а можливо буде тим дитячим місточком, що згодом проведе її у світ великої літератури.

Готуючи книгу до видання, п. Олена відшукала й художницю, яка зробила ілюстрації в техніці «дитячого малюнка», це львів’янка Вікторія Гордієнко.

null
Фото Галини Данильчук

«А що думають діти про прапор нашого міста?» – запитала вона дітей групи «Пізнайко» дошкільного навчального закладу ясел-садка №3 «Сонечко» та у молодших школярів Рівненської ЗОШ № 8. Їх безпосередні і досить влучні відповіді теж поміщені в книзі.

Олександр Діковицький, 6 років: «Я стану дорослим і побудую магазин, у якому буду продавати цеглу. А над дверима почеплю прапор Рівного».

Олександра Шемосюк, 6 років: «Прапор для того, щоб на ньому домалювати дітей, бо наше Рівне – це місто дітей».

Марія Грив’юк, 10 років: «Прапор потрібен для того, щоб місто було особливим».

null
Фото Галини Данильчук

Презентацію провели в школі самі учні і, коли розгорнули великий прапор Рівного, то у всіх ніби розправились плечі, ніби додались крила. Олена Медвєдєва розповіла свій сон, де міста мають янголів-охоронців, які спускаються з небес і, щоб не заблукати серед міст, кожен летить до свого прапора.

null
Фото Галини Данильчук

 

null
Авторка передмови Вікторія Масло. Фото Галини Данильчук

 

null
Вікторія Масло. Фото Галини Данильчук.

 

null
Живий "прототип". Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews