В Сарнах відкриють новий кардіологічний центр

20.12.2017 21:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Завдяки спільним зусиллям Рівненської ОДА, управління охорони здоров’я та команди проекту Світового банку на Рівненщині вдалося розширити межі проекту та зекономити кошти для відкриття додаткового кардіологічного центру в Сарнах.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрія Осіпчука потреба у відкритті кардіологічного центру в Сарнах викликана новітніми стандартами лікування серцево-судинних захворювань. Адже для ефективного лікування, приміром, інфаркту міокарда, згідно сучасних норм лікування, хворому потрібно надати допомогу протягом двох годин. Інакше починаються досить суттєві ускладнення.

- Для північних районів, враховуючи відстані та якість доріг, швидка допомога фізично не зможе доставити пацієнта за дві години до серцево-судинного центру в Рівному. Тому виникла потреба відкриття такого центру в Сарнах. Цей центр функціонуватиме як відділення обласної клінічної лікарні та дозволить вчасно надавати допомогу хворим, - розповів Юрій Осіпчук.

В свою чергу керівник групи консультаційної підтримки субпроекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що відкриття цього центру відбудеться в межах реалізації проекту за рахунок раніше зекономлених коштів.

- Всього на створення серцево-судинного центру в Сарнах спрямовується близько 1,5 мільйона доларів США. Ці кошти нам вдалося зекономити під час попередніх закупівель. За ці кошти ми закупимо усе необхідне обладнання для повноцінного функціонування центру. Саме ж приміщення буде реконструйоване за рахунок співфінансування проекту, - розповів Сергій Рибачок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews