Для туристів-мандрівників із Млинова «Карпати» – не за тридев’ять земель, а за три поля навпростець

16.01.2018 21:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

Селище Млинів останнім часом стало своєрідним майданчиком, звідкіля стартують групові туристичні мандрівки рідним краєм. Так вперше влітку, зібравшись до єдиного гурту, декілька десятків млинівчан на велосипедах проїхалися довколишніми місцями, аби побачити наявні пам’ятки минувшини, як-от, приміром, віху знаменитої дуги Струве, за якою колись вимірювали Землю. Затим були сумісні подорожі на знамениті «Козацькі могили», до Дубенського замку, в агросадибу «Хутір Касень», по «історичних» селах краю.

Наразі ж, на старий-новий рік, любителі активного відпочинку з Млинова, до яких долучилися природолюби з Рівного та Луцька, вирішили підкорити Карпати. Але не ті, з вершиною на Говерлі, а свої, рівненські. Мова про Повчанську гору з найвищою на Волинській височині вершиною Колихою (361 метр над рівнем моря). Мандрівку так і назвали – «Карпатські мотиви Млинівщини».

null
На цьому тисячолітньому камені загадують бажання, як-от під час туристичного походу, – бажання бачити Україну мирною

Цікаво, що понад десятикілометровий піший шлях через поля та пагорби, ліси та долини любителі активного відпочинку долали з головним «поводирем» мандрівки, ініціатором туристичних походів, головою Млинівської райдержадміністрації Петром Рухером. На їхньому шляху траплялися напрочуд цікаві зустрічі з природою, людьми.

null
Впевнено вгору, на вершину рівненських «Карпат»!

– Біля села Повча нам зустрілася 100-літня липа, про яку ходять легенди, – каже співорганізатор подорожі Юлія Монастирська, – приміром, як вона берегла в своєму розлогому вітті повстанців, про що й досі пам’ятає тутешній люд. А ще зустрілося величезне каміння, яке «росло» тут не одну тисячу років… А ще – напрочуд красиві природні місцини, в яких, дійсно, душа відпочиває. А головне – люди, щирі, добродушні, талановиті, які тут живуть... Попри непрохідність, яка наявна на самому підході до Колихи, ми таки підкорили найвищу гору височини, розпалили на «маківці» багаття, попили трав’яного чаю, довівши тим самим, що активний відпочинок і пізнання рідного краю – речі, які можливі та реальні в будь-яку пору року. Надалі плануємо «покласти» на карту пройдений маршрут, описати його достойні місця, оприлюднити, аби й інші могли пізнавати цю природну родзинку.

null
Легендарна липа дає притулок усім подорожнім

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews