У Рівному жінкам розповіли, як вони можуть впливати на рішення влади (Фото)

16.02.2018 19:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

15 лютого у Рівному учасниці тренінгу «Механізми жіночої участі у місцевому самоврядуванні», що відбувся в рамках проекту «Розвиток лідерських якостей серед жінок Рівненської та Чернігівської областей» дізналися про різні методи впливу на прийняття рішень.

Тренером виступив Володимир Зиль - експерт з адвокації, керівник проектів та програм, голова громадської організації "Центр суспільних дій "CIVITAS"

- Механізми формування та використання місцевих бюджетів регулюється Бюджетним кодексом (ст. 75-80), Законом «Про Державний бюджет» на відповідний рік та іншими нормативно-правовими й законодавчими актами України.Бюджетний кодекс (ст. 19) визначає чотири стадії бюджетного процесу: складання проектів бюджету, розгляд та прийняття закону про Державний бюджет України, рішень про місцеві бюджети, виконання бюджету, в тому числі у разі необхідності внесення змін до закону про Державний бюджет України, рішення про місцеві бюджети, а також підготовка та розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення щодо нього, - розповів Володимир Зиль.

Впродовж тренінгу Володимир Зиль розповів про основні принципи залучення громади, способи визначення проблем та пріоритетів, а також методи активізації громади для вирішення проблем міста.

null
Фото ГО "Єдність"


Існує кілька рівнів громадської активності, серед яких: самомобілізація, контроль за прийняттям рішень, функціональна участь, участь за стимули, участь шляхом консультування, участь шляхом надання інформації, поінформованість, пасивність.

null
Фото ГО "Єдність"

Впродовж тренінгу учасниці навчилися аналізувати та отримали інструменти визначення активних людей у громаді та подальші кроки для впливу на прийняття важливих рішень.
А також ознайомилися із методологією моніторингу та оцінки органів місцевого самоврядування «Прозорі Ради» (ГО «Центр політичних студій та аналітики «ЕЙДОС»).

Організатор тренінгу - ГО "Єдність"
Партнер проекту – Громадська організація " Спілка жінок Куликівщини"

Тренінг здійснюється в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів та учасників не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews