На Рівненщині у дитсадку відкрили додаткову дошкільну групу

28.03.2019 08:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

У Перенятинському дитсадку «Колосок», що в Радивилівській об’єднаній громаді, новосілля. Тут відкрили капітально відремонтовану  додаткову групу.

Дотепер у «Колоску» функціонувала лише одна, зведена група, де готувалися до навчання у школі 27 дітей різного віку. Тому облаштування окремої функціональної території для занять із найстаршими прирівнювали до дитячої мрії.

Здійснити це вдалося вже цієї весни.

На днях тут відкрила двері першим вихованцям простора, оновлена за сучасними вимогами, група. Її будуть відвідувати 20 дошкільнят.

За словами голови ОТГ Миколи Карапетяна, таку ініціативу вдалося втілити завдяки тісній співпраці місцевої влади, батьківської спільноти та меценатів – керівників  місцевих підприємств.

null

Так, у групі в усіх приміщеннях зроблений капітальний ремонт. Тут встановлені металопластикові вікна, проведене електропостачання та опалення. Наново змонтовано систему холодного та гарячого водопостачання. У санвузлах - нова сантехніка. Комфортні меблі у спальні, ігровій кімнатах, роздягальні.

«Капітальна реконструкція додаткової групи у Перенятинському дитсадочку стала показником того, як влада може успішно співпрацювати із територіальною громадою. Тут створені усі необхідні умови, щоб діти мали можливість якісно отримувати дошкільну освіту. Кошти на придбання будівельних матеріалів, а це 250 тисяч гривень, було закладено у міському бюджеті. А от усі будівельні роботи взяли на себе батьківські руки. В.о. Старости Башарівського старостинського округу Ігор Крук, який настільки уміло згуртував односельців, мобілізував їх довкола перспективи розширити діючий дитсадок», - звернувся Микола Карапетян до громади.

І на згадку про подію вручив малечі пакунок з різноманітними розвивальними іграшками та забавками.

«Радивилівська ОТГ вправно користується перевагами децентралізації. Місцевих бюджет за роки реформи збільшився. Відтак з’явилися додаткові кошти на покращення якості послуг для людей. У громаді вирішили максимально охопити освітою дітей дошкільного віку. Саме тому у сільських садочках ОТГ тривають капітальні ремонти не лише окремих груп навчальних закладів, а реконструюються цілі приміщення», - прокоментував заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews