Ціни під час війни: чи доводиться на Рівненщині витрачати більше, ніж раніше

23.06.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у травні 2022р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 102,5%, по Україні – 102,7%.

На споживчому ринку області у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,4%. На 6,9–0,4% підвищилися ціни на продукти переробки зернових, овочі, рибу та продукти з риби, шоколад, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, олію соняшникову, фрукти, рис, кондитерські вироби з борошна, свинину, сири, макаронні вироби, сметану, кисломолочну продукцію, хліб. Водночас на 15,6–0,3% подешевшали яйця, цукор, масло, яловичина, сало, м’ясо птиці, молоко.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 2,7%, при цьому алкогольні напої подорожчали на 3,7%, тютюнові вироби – на 1,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла на 2,5%, оренду житла – на 0,8%.

Зниження цін у сфері охорони здоров’я на 0,6% зумовлено здешевленням фармацевтичної продукції на 1,3%.

Ціни на транспорт зросли на 9,7% в основному через здорожчання палива та мастил на 23,8% та проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 3,3%.

У сфері зв’язку ціни збільшились на 1,5%, що пов’язано з подорожчанням телефонного та телефаксового обладнання на 6,3%, поштових послуг – на 2,6%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews