У Рівному встановлять європейську зупинку та GPS навігатори у транспорті [ВІДЕО]

18.11.2015 00:28   Джерело: ТРК Рівне 1
Опубліковано : Людмила Марчук

Фото з відкритих джерел

популярне


GPS навігатори з`являться у громадському транспорті Рівного. До кінця року, GPS приладами планують обладнати 35 тролейбусів та 300 автобусів. Завдяки цьому міська влада має намір налагодити регулярний рух громадського транспорту. Чи спростять навігатори життя рівнянам та на які ще покращення в їх обслуговуванні пасажирів окрім GPS-трекерів очікувати дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Подовгу очікуєте транспорт на зупинках? Постійно боїтесь сплутати маршрути? У більшості українських міст - це не проблема. Адже громадський транспорт оснащений GPS навігаторами. В управлінні транспорту розповіли, система GPS дає змогу відстежувати маршрут руху, місце перебування, а також координувати рух машин.

Обладнати GPS системою рівненський транспорт, а саме 35 тролейбусів та 300 автобусів буде фірма з Житомира. Вона виявилася найкращою з поміж інших трьох фірм, які брали участь в тендері.

Крім GPS трекерів у транспорті, в центрі міста буде встановлена спеціальна європейська зупинка. Вона матиме WI-FI, урни, розетку для підзарядки мобільного телефону, металеву лавку під дахом, камеру відеоспостереження та інформаційне табло.

Андрій Умінський на прикладі п`яти міст з якими співпрацює їхня фірма, може із впевненістю сказати що городяни GPS системою - задоволені. В свою чергу, думки працівників тролейбусного ДЕПО Рівного розійшлися.

Вже з початку нового року рівняни зможуть за допомогою мобільних пристроїв стежити за рухом громадського транспорту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК Рівне 1