Вчора у Рівному відбувся ІІ Форум голів первинних профспілкових організацій.

«Активна первинка – сильна профспілка» – таке гасло дієвості українських профспілок не раз повторювали учасники та ІІ-го Форуму голів первинних профспілкових організацій, які зібралися у актовій залі обласної Федерації.

28.04.2017 11:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Фото Галини Данильчук

популярне


В результаті президія ФПУ прийняла рішення оголосити 2017 рік – роком первинної профспілкової організації.

 

Микола Шершун, голова Федерації профспілок Рівненщини

 

Голова профкому РЗВА Михайло Войнарович

 

Виступали на форумі керівники первинних профспілкових організацій різних галузевих об’єднань й обговорювали насущні проблеми нашого нелегкого життя. Зокрема, порушувалися питання заробітної плати та її заборгованості, житлово-комунальні тарифи. Зачіпалися й проблеми, що виникають у зв’язку з об’єднанням територіальних громад. Піднімалося й багато інших наболілих і актуальних проблем, як питання санаторно-курортного лікування, відпочинку та оздоровлення дітей, питання захисту прав та інтересів працюючих.

 

Голова профспілки працівників культури Петро Давидюк

 

Заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський

 

Жоден із виступаючих у своїх виступах не був голослівним: приводились цифри і факти законодавчих порушень з боку керівників і роботодавців.

 

Керівник "Народної прокуратури" нардеп Сергій Каплін

 

Перед рівненськими спілчанами виступив народний депутат Верховної Ради України Сергій Каплін, який опікується й підтримує в парламенті найбільшу громадську організацію країни – профспілки.

 

Депутат наголосив, що профспілки на Рівненщині є однією з найбільш активних і дієвих організацій у Всеукраїнській Федерації.

 

У виступі Сергія Капліна були чітко названі проблеми і больові точки сучасного життя держави. Йшлося про величезну прірву між трудовим народом і владою, яка в більшій мірі виражає інтереси олігархату. Вихід з цього лідер профспілок бачить лише один: повернути країну в русло законності, справедливості й гідного життя може тільки народ.

 

Разом із Форумом первинних профспілкових організацій відбулося й третє засідання Ради Федерації профспілок Рівненщини, яка в результаті прийняла Постанову, спрямовану на захист прав та інтересів членів профспілок та на поліпшення роботи, покращення ефективності соціального діалогу.

 

Галина ДАНИЛЬЧУК


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews