Рівненській музичній школі подарували інструменти з Німеччини

12.08.2017 22:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненська дитяча музична школа № 1 ім. Лисенка отримала в подарунок від німецького товариства «Друзі села Мочулки» синтезатор та унікальну гітару вартістю 10 тисяч євро.

Музичні інструменти вручив педагогам школи голова громадської організації «Спілка друзів села Мочулки» Вальтер Манц.

Директор музшколи Олександр Приходько дуже зрадів такому дорогоцінному подарунку. Він розповів гостям, що музичній школі вже 78 років, отже вона постійно потребує оновлення інструментів:

«У нас, вважайте, гітарно-фортепіанна школа. Адже маємо 90 гітаристів та 300 піаністів. Ці інструменти нам надзвичайно потрібні, то ми дуже вдячні за такий подарунок».

Вальтер Манц розповів, що гітару подарував школі один із членів товариства, всесвітньо відомий музикант, який не захотів називати своє ім’я.

«У нашому товаристві по всій Німеччині є понад 400 учасників, – розповів Вальтер Манц. – Вони мають багато ідей. Серед них і така: подарувати музичні інструменти дітям, які мають музикальні здібності, але не мають фінансових можливостей. Інструменти, які ми привезли цього разу, символічні. Поспілкувавшись із керівництвом музичної школи, ми збагнули, в яких інструментах тут мають потребу».

Натомість в музичній школі підготували для шанованих гостей міні-концерт. Перед ними виступили вихованець музичної школи Віталій Кісельчук та викладач Анатолій Цимбалюк. Вони зіграли кілька творів на гітарах.

На зустрічі був присутній і представник місцевої влади - заступник міського голови Віталій Герман. Він вручив німецьким благодійникам сувеніри на згадку про наше місто та подякував за підтримку культурного розвитку української молоді.

За матеріалами прес-служби Рівнеради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews