У Рівному бійці Правого сектору дали обласним чиновникам три дні

Для офіційного визнання їх учасниками бойових дій

06.09.2017 13:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Для виголошення ультиматуму бійці зі своїм очільником Романом Ковалем на чолі прибули сьогодні, 6 вересня, на сесію облради та заблокували трибуну. Координатор державницької ініціативи Яроша сказав, що вже цієї сесії хотів ще з ночі привести 200 бійців і закрити залу засідань. Втім вирішив дати обласним обранцям останній шанс і бійці налаштувалися на конструктивну розмову. 

null
 Фото з сайту "ВСЕ"

 Від самого початку цієї неоголошеної й невизнаної війни патріоти-добровольці стоять на «передку», у найгарячіших точках – Пісках, Донецькому аеропорту, Авдіївці, Мар’їнці, Щасті… Чимало їх вже загинуло, як в оточенні під Іловайськом, так і при виході з другого кільця під Дебальцевим. Проте добровольці продовжують стояти на передових позиціях, продовжують гинути, опиняються у лікарнях при тяжких пораненнях, де на їх лікування держава не виділяє кошти. Патріоти у своїй державі ізгої. Це кричуще несправедливо. Так не має бути! Вони воюють без зарплатні й будь-яких пільг. Але у них теж є родини і тягар їхнього перебування на війні лежить на плечах цих родин. В той же час є чимало таких «вояків», які поїхали на передову на місяць-два і правдами й неправдами собі посвідчення учасника бойових дій дістали та й пільги вибили. Таке становище є кричуще несправедливим.

Роман Коваль у своєму виступі нагадав, що у цих хлопців є зброя і за три роки на війні стріляти вони навчилися, і вбивати також. «Тож ми вам даємо три дні», – такий остаточний ультиматум від бійців-доброльвольців.

Зала загула. Чимало депутатів підтримали добровольців. Голова РОДА Олексій Муляренко запевнив, що обласна адміністрація все необхідне зробила. Ще минулого року восени він власноруч підписав відповідне розпорядження. Чому ж тоді віз і нині там? Стали з’ясовувати, шукати, де ж застрягло те розпорядження і чому?

Бійці Правого сектора вели себе гідно. Вони не прохачі. Тож не стали чекати, поки чиновники та депутати розберуться. Свій ультиматум виголосили і попрямували до виходу.

Лиш насамкінець Роман Коваль сказав: «Сьогодні вночі виїхала група хлопців, щоб замінити поранених і вбитих на передовій. Коли за три дні не буде розпорядження, ви усі поїдете туди з нами!»

В залі таки з’ясували, що розпорядження облради про визнання добровольців учасниками бойових дій, яке було прийняте минулого року, було узгоджене в юстиції на державну реєстрацію. Однак досі не зареєстроване через нюанси. А нюансами є обов’язкове погодження Служби безпеки та громадських організацій.

Депутат Валентин Крока підсумував, що тому в нас все так погано, що забагато бюрократів у державі. Всі добрі справи губляться в паперах, які чомусь гальмуються на дорозі до кінцевої точки остаточного рішення. Крока запропонував повторити звернення до Президента, Уряду та Верховної Ради.

Деякі депутати без пафосу по-менеджерськи стали вносити пропозиції, що треба зібрати всіх підписантів і нарешті всі необхідні підписи поставити, а коли справа тільки в організації прикордонників, які знаходяться Луцьку і по телефону згоду дали, то давно пора її вирішити. Від юстиції повідомили, що хоч сьогодні готові документ зареєструвати. Така перша серія серіалу. Далі буде. Чекаємо до п’ятниці.

Відео з сайту "Все"

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews