На Рівненщині в річку Горинь запускатимуть рибу

11.10.2017 07:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині 13 жовтня з 10 до 12 години зариблюватимуть річку Горинь для збільшення популяції підводної фауни.

Зі слів одного зі співорганізаторів клубу підводних мисливців і рибалок Плюхина Сергія, цю благодійну акцію здійснюватиме громадська організація “Баракуда”.  Сергій зазначає, що для наповнення рибою водойми знадобиться близько тонни коропів. Кожен охочий зможе долучитися до доброї справи і поспостерігати за проведенням зариблення. 

Запускатимуть рибу в селі Шубків Рівненського району. Для того, щоб спостереження було справді ефективним, воно має охоплювати всі етапи процесу зариблення водойми, починаючи зважуванням і підрахунком коропів перед їх транспортуванням до водойми, контролем їх чисельності та життєздатності під час випуску у воду, закінчуючи спостереженням їх благополучного розповсюдження.

Огранізатори кажуть, що цей захід сприятиме розвитку відповідального ставлення до стану фауни водойм нашого краю та збереженню хребетних тварин. Нині програми із зариблення водойм фінансуються державою недостатньо, цю ситуацію потрібно змінювати, переконують екологи.

За матеріалами http://ritm.tv

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews