В Острозі у Музеї книги та друкарства діє виставка «Біблія як ідейне джерело Реформації»

31.10.2017 19:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

В Музеї книги та друкарства діє унікальна виставка «Біблія як ідейне джерело Реформації», яка була відкрита з нагоди святкування 500 річчя Реформаційного руху в Європі.

null
Фото Інни Собко

На виставці представлені видання Біблії, її окремих частин, коментарі на Святе Письмо, які побачили світ в Німеччині, Нідерландах, Італії, Франції, Швейцарії Англії, Польщі та на теренах України в XVI – XVII ст.ст.

null
Фото Інни Собко

Серед експонатів – Біблія в перекладі та з коментарями Мартина Лютера (Люнебург, 1680), Біблія (Майнц, 1609), Біблія сакра (Женева, 1617), Біблія сакра (Антверпен, 1634), Біблія магна (Париж, 1643), Біблія поліглотта (Лондон, 1654), рукописні Євангелії, написані на Волині в 16-на поч. 17 ст.ст., коментарі відомих богословів - Цезаря Баронія, Роберто Белларміна, Гуго де Сен-Чера,Теодора Бези тощо.

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

Також на спеціальних інформаційних банерах відвідувачі можуть дізнатися про особливості Реформації не лише в Європі, а й, безпосередньо, в Острозі.

- Основу колекції складають експонати з фондів Державного історико-культурного заповідника м. Острога, а також з краєзнавчого музею Рівного та Луцького музею Волинської ікони, – розповів старший науковий співробітник Музею книги та друкарства Анатолій Хеленюк.

null
Фото Інни Собко

Нагадаємо, що з нагоди 500-річчя Реформації в Україні 2017 рік оголошено Роком Реформації. Це затверджено відповідним указом Президента України 26 серпня 2016 року.
 
null
Фото Інни Собко

 

null
Фото Інни Собко

 

null
Директор заповідника Сергій Кібкало зі старшими науковими співробітниками Миколою Маньком та Світланою Позіховською. Фото Івана Глушмана

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews