ЄС продовжить підтримку децентралізації в Україні, — Геннадій Зубко

28.02.2019 17:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Незмінність курсу Євросоюзу щодо підтримки реформи децентралізації в Україні було засвідчено під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка з Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ханом у Брюсселі.

Віце-прем’єр-міністр презентував Єврокомісару результати та досягнутий прогрес за 5 років впровадження реформи. Зі свого боку Йоганнес Хан відмітив значні успіхи реформи децентралізації в країні, а також високі темпи її впровадження.

Геннадій Зубко подякував за рішення Єврокомісії щодо продовження програми підтримки децентралізації «U-LEAD з  Європою», що свідчить про високу оцінку реформи з боку Євросоюзу.  Він повідомив, що наразі готується до підписання Угода щодо 2-ї фази програми «U-LEAD з Європою», в рамках якої підтримка від Євросоюзу становитиме до 50 млн євро.

«Вдячний європейським партнерам за системну підтримку реформи децентралізації. Друга фаза Програми «U-LEAD з Європою» має бути максимально активною, гнучкою та ефективною, оскільки у новому етапі реформа децентралізації з одного боку матиме багато викликів та завдань, з іншого обмежений час на реалізацію.  Завдання – створити всі правові умови для проведення місцевих виборів у 2020-му році на новій адміністративно-територіальній основі. Основним фокусом 2 фази Програми буде:  регіональна політика, зокрема запровадження сучасної системи моніторингу та оцінки регіонального розвитку, підтримка мережі агенцій регіонального розвитку; покращення доступу громадян до адміністративних послуг; навчання лідерів громад;  підтримка інноваційних інфраструктурних проектів в ОТГ», — повідомив Геннадій Зубко.

Другий напрям співпраці України та ЄС, який обговорили Геннадій Зубко та Йоганнес Хан —  подальша підтримка реформи енергоефективності та роботи Фонду енергоефективності.

За матеоіалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews