Степан Ромашкін

Степан Ромашкін

журналіст, кореспондент, оглядач, RvNews

«Треба дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії», - М. Лубківський

01.08.2016 15:09   Джерело: RvNews
Автор : Степан Ромашкін

Координатор громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка “Справедливість”, посол, екс-посол України в Республіці Хорватія (2006-2009)Маркіян Лубківський закликав українських дипломатів дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії.

«Що робити Україні та українській дипломатії, щоб ефективно протидіяти російським впливам на міжнародній арені?

Перше. Навести нарешті лад у власному домі, подолавши, передусім, корупцію і створивши умови для притоку іноземного капіталу, його вільного і безпечного функціонування в Україні. Можливо вперше показати себе адекватним і надійним партнером.

Друге. Дати чітку і однозначну кваліфікацію подіям на сході України як агресії з боку Росії, відмовитись від їхного трактування як антитерористисної операції і, відповідно, внутрішньоукраїнського конфлікту», – вважає Лубківський.

На думку координатора Руху Наливайченка «Справедливість», зараз час активно розвивати двосторонню дипломатію, створювати серйозні політичні і гуманітарні приводи для ефективних діалогів з європейськими країнами – членами ЄС і НАТО. «Економічна дипломатія має стати не порожніми словами, а суттю української дипломатичної присутності за кордоном», – зауважив Маркіян Лубківський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews